به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، احسان انصادی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد بیان کرد: بر پایه طرح جامع پیشنهادی در افق نهایی منطقه ویژه اقتصادی لامرد استقرار صنایع پایین دست و میاندست پتروشیمی ۵ میلیون تن، تولید آلومینیوم به میزان۹۰۰ هزار تن، صنایع بالادست آلومینیوم شامل آلومینا، کک، ذوب ۳۰۰ هزار تن، صنایع سیمان ۲ میلیون تن، تولید نیرو ۴ هزار مگاوات، منیزیم ۶۰ هزار تن، پاییندست فولاد ۲ میلیون و ۵۰۰ تن، پاییندست آلومینیوم ۶۰۰ هزار تن، پایین دست سیمان یک میلیون تن با احداث زیرساختهای مربوطه در محدوده این کانون صنعتی پیش بینی شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد زیرساختهای لازم برای جذب سرمایهگذار را به عنوان پیشنیاز اساسی سرمایهگذاری در منطقه ذکر کرد و افزود: منطقه ویژه لامرد از زیرساختهای عمومی برای جذب سرمایهگذار برخوردار است. اما برای توسعه و شتاب دهی به جذب سرمایهگذار طرحهای مختلف زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد در حال انجام است. این طرحها در حوزههای مختلف راهسازی، شبکه آب و فاضلاب، سامانههای هدایت آبهای سطحی و کنترل سیلاب، برقرسانی، شبکه توزیع و تغذیه و ایستگاههای تقلیل فشار گاز، ساختمانها و سولههای انبار و گمرک و بسیاری پروژههای دیگر میباشد.
وی با بیان اینکه منطقه اقتصادی لامرد مزیتی برای صنایع پتروشیمی، آلومینیوم و فولاد محسوب میشود، عنوان کرد: علاوه بر مشوقهای معمول مناطق ویژه، صدور مجوزهای مرتبط با سرمایهگذاری و گمرک در خود منطقه، بروکراسیهای اداری نیز کاهش یافته است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در توسعه زیرساختهای این منطقه گفت: طرح شیرینسازی آب خلیجفارس و انتقال به منطقه، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی، احداث آزادراه لامرد به پارسیان از جمله سرمایهگذاریهایی است که با مشارکت بخش خصوصی اجرا میشود.
وی به فعالیتهای زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال کار زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای ۲ سال تعریف کردیم که ۵۰ هزار میلیارد ریال آن عملیاتی شده است. یکی از طرحهای ما در زمینه دفع سیلاب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است، همچنین احداث زیر ساختهای لازم تامین آب پایدار در منطقه ویژه اقتصادی لامرد در یکسال اخیر برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس و به طور خاص شهر لامرد و پارسیان افزود: این طرح با ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حال اجراست و برای رسیدن به شهر لامرد، بیش از ۵ هزار میلیارد تومان نیاز به سرمایه گذاری دارد.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد، به نیاز ۵۵ میلیون متر مکعبی آب در منطقه ویژه لامرد در افق طرح ۱۴۲۰ اشاره کرد و گفت: این خط انتقال تا کنون برای ۶۰ میلیون متر مکعب کار انجام میدهد.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به مشکلات تامین آب در این منطقه صنعتی بیان داشت: در حال حاضر ما آب مورد نیازمان را از سد کوثر واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد با خط انتقالی به سمت بندرعباس و از خط عبوری به نام محرم، استحصال میکنیم که در واقع آب شرب مردم است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به اشتغال مستقیم حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، گفت: ۹۵ درصد شاغلان در این منطقه اقتصادی بومی هستند و ما توانستیم اشتغال پایدار را در این منطقه ایجاد کنیم.
انصاری ادامه داد: صنایع آلومینیوم جنوب یا سالکو در منطقه ویژه لامرد با ظرفیت اسمی سالانه ۳۰۰ هزار تُن تولید و ظرفیت نهایی یک میلیون تُن در فاز دو و سه فعال است همچنین نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی، صنایع پایین دست پتروشیمی در حال احداث و در زمینه سیمان با دو سرمایه گذار در حال رایزنی و فعالیت هستیم.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد با هدف جلوگیری از خام فروشی گاز طبیعی، تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر، تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی، آلومینیوم و فولاد از مواد اولیه تا محصولات نهایی و افزایش صادرات غیرنفتی از سال ۱۳۹۰ با مجوز هیئت دولت وقت آغاز شد.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بَر لامرد با گرایش صنعتی تجاری در شهرستان لامرد استان فارس، و در فاصله ۱ کیلومتری شمال شرق شهر لامرد قرار دارد و در زمینی به وسعت ۸۵۰۰ هکتار در حال توسعه است.
انتهای پیام/.