به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، علی نقوی اظهار داشت: شرکت ملی نفت در دوره جدید رویکردی مبتنی بر افزایش شفافیت و توسعه بازار از طریق سازوکارهای بورس انرژی را در دستور کار خود قرار داده است و در همین راستا کارگروهی تشکیل شده است که پیشنهاد انتشار گواهی سپرده حاملهای انرژی توسط شرکت ملی نفت با همکاری بورس انرژی ایران در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: همچنین جلسات کارشناسی متعددی جهت بررسی ابعاد مختلف این ابزار جدید با ذینفعان مختلف تشکیل شده و ادامه دارد. جزئیات طرح فعلی وزارت نفت هنوز نهایی نشده است و به محض تایید و تصویب اطلاعرسانی خواهد شد.
گواهی سپرده نفت هیچ ارتباطی با کسری بودجه ندارد
نقوی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس افزود: آنچه درباره تشابه این طرح با طرح گشایش نفتی مطرح میشود به هیچ وجه درست نیست و
طرح فعلی برای انتشار گواهی سپرده حاملهای انرژی اساسا با مدل اوراق سلف نفتی تفاوت دارد.
مدیرعامل بورس انرژی گفت: طبق دستورالعملهای بازار سرمایه، گواهی سپرده کالایی صرفاٌ منجر به تحویل فیزیکی خواهد شد و تسویه نقدی ندارد. همچنین در این طرح با توجه به فروش قطعی دارایی پایه، تعهداتی برای دولت در آینده ایجاد نمیشود و ابزار جبران کسری بودجه نیز به حساب نمیآید.
به گفته وی گواهی سپرده کالایی حاملهای انرژی یک شیوه جدید برای فروش نفت و فرآوردههای نفتی است، در عین حال طبقه جدیدی از داراییهای مالی را برای سرمایهگذاری به وجود می آورد.
گواهی سپرده حامل های انرژی برای فعالان صنعت نفت و سرمایهگذاران حرفهای است
نقوی تاکید کرد: معاملات ابزارهای پرریسکی مانند گواهی سپرده حاملهای انرژی توسط فعالان همان حوزه که با ریسکهای کالا آشنا هستند و سرمایهگذاران حرفهای انجام میشود. بازیگران حرفهای این عرصه میتوانند با پیشبینی نسبت به تحولات آینده بازار نفت و فرآوردههای نفتی به خرید و فروش گواهی اقدام کنند و توصیه میشود افرادی که آشنایی کافی با معاملات آن ندارند، به صورت غیرمستقیم از طریق صندوقهای کالایی در این ابزار جدید سرمایهگذاری کنند.
انتهای پیام/.