به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، میثم فدایی واحد، امروز دوشنبه در نخستین نشست «چالشهای صنعت
پتروشیمی راهکارهای برون رفت از آن» با اشاره به اینکه مهمترین مشکل شرکتهای پتروشیمی در بورس پیشبینی پذیر نبودن وضعیت قیمت خوراک و سوخت در بودجه سال 1401 است، افزود: پیشبینیپذیری نرخ خوراک و سوخت پتروشیمی از مهمترین اولویتها برای فعالان بازار سرمایه است.
وی ادامهداد: حجم بالایی از بازار سرمایه را شرکتهای پتروشیمی تشکیل میدهند و افت این شرکتها باعث افت بازار سرمایه میشود.
فدایی، به مطالبات شرکتهای اورهای اشاره کرد که در تامین هزینه های توسعه ای دچار مشکل می شوند و گفت: سومین ریسک شرکت های پتروشیمی در بازار سرمایه، قطعی گاز در زمستان است.
وی تاکید کرد: امسال زمستان سردی خواهد بود و انرژی بیشتری نیاز است، از همین رو یکی از صنایعی که در بورس آسیب خواهند دید پتروشیمی ها هستند.
به گفته سرپرست شرکت فرابورس، چهارمین ریسک عدم امکان سرمایه گذاری های بلندمدت در پروژه های جدید است و نمیتوانند تعمیرات اساسی را انجام دهند. بهطور مثال پتروشیمی نوری بیش از 28 ماه است که به تعمیرات اساسی نرفته است.
وی افزود: برای حل این مسایل و مشکلات سه پیشنهاد وجود دارد؛ پیشنهاد نخست راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری است و اکنون 550 هزار میلیارد تومان انواع صندوق سرمایه گذاری در بورس وجود دارد.
فدایی با تاکید بر اینکه یکی از ویژگیهای سهام پتروشیمی پیچیدگی بازدهی است، گفت: دومین موضوع پروژه های نیمه تمام است. از همین رو شرکت پروژه های سهامی عام را راه اندازی کردیم تا با تکیه بر آن اقدام به تامین مالی یک پروژه نیمه تمام بپردازیم.
سرپرست شرکت فرابورس ایران ادامه داد: در بازار سرمایه اقبال خوبی به سهام پتروشیمی ها وجود دارد و خاطره خوشی از پالایشگاه ستاره خلیج فارس داشتیم.
وی راهکار دیگر را تامین مالی از طریق فروش اوراق ارزی با توجه به قیمت شاخص دلار دانست و افزود: اوراق به صورت ریالی به فروش می رسد و با توجه به منابع پتروشیمی ها تبدیل به منابع ارزی شده و در سررسید با قیمت شاخص دلار تسویه می شود.
فدایی تاکید کرد: در شرایط ثبات ارزی امکان انتشار اوراق ریالی با شاخص دلار وجود خواهد داشت.
نخستین نشست ملی بررسی چالشهای صنعت پتروشیمی و راهکارهای برون رفت از آن از امروز دوشنبه، 13 دیماه در دانشگاه امام صادق آغاز شده و تا فردا ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/.