به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، عبدالحسین بیات امروز دوشنبه در نخستین نشست «چالش های صنعت
پتروشیمی و راهکارهای برونرفت از آن» با اشاره به اینکه تا سال 1400 بیش از 80 میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام شده، افزود: سهم ایران از تولید محصولات پتروشیمی در منطقه 27 درصد و سهم عربستان 44 درصد است. این در حالی است که باید بر اساس چشمانداز به مقام نخست منطقه در تولید محصولات پتروشیمی میرسیدیم.
وی با بیان اینکه از مهمترین چالشهای صنعت پتروشیمی چالش حکمرانی و سیاستگذاری است، ادامه داد: چالش بعدی عدم توجه به تکمیل زنجیره ارزش و تداوم خامفروشی است.
بیات با اشاره به ساختار اشتباه وزارت نفت کشور، گفت: این ساختار باعث پراکندگی جانمایی پتروشیمیها شد و در بحث پتروپالایشگاهها در دولت قبلی جایگاه اشتباهی داشته است.
رئیس صندوق بازنشستگی نفت اضافهکرد: استراتژیهای اتخاذ شده در صنعت پتروشیمی ایران، میان مدتبوده است و با استراتژی های بلندمدت جهانی همخوانی ندارد.
وی تاکید کرد: به تکمیل زنجیره ارزش در اتیلن و پروپیلن توجه نشده و این درحالی است که صاحب مزیت خوراک و دانش فنی هستیم، در زنجیره متانول فقط در یک حلقه جلو رفتیم و سایر بخشها مغفول مانده است.
بیات با اشاره به اینکه یک نظام پایدار برای قیمتگذاری خوراک وجود ندارد، گفت: افت تولید در صنایع پتروشیمی ایران متاثر از عوامل گوناگونی است. میزان افت تولید در سال 98 معادل 12.2 میلیون تن بود که کمبود خوراک، مشکلات تعمیراتی و غیره در آن اثر گذاشته است.
وی افزود: برای ایجاد جهش تولید در صنعت پتروشیمی باید بر 2 محور تدوین نقشه راه منسجم و بهرهبرداری از بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در واحدهای پایین دستی تمرکز کرد.
بیات به رقابت غیرسازنده در بازارهای جهانی و صادراتی اشاره و تاکید کرد: با ایجاد یک هلدینگ میتوانیم با حجم صادرات بیشتر، به قیمتگذاری برخی محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی بپردازیم.
نخستین نشست ملی بررسی چالشهای صنعت پتروشیمی و راهکارهای برون رفت از آن از امروز دوشنبه 13 دیماه در دانشگاه اما صادق آغاز شده و تا فردا ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/.