فردا دوشنبه بیستم ژانویه، همه نگاهها به آمریکا خواهد بود که پس از برگزاری مراسم تحلیف، دونالد ترامپ مجددا به کاخ سفید باز میگردد. در همین باره و بر اساس یافتهها، ترامپ برای روز اول ریاست جمهوری خود به دنبال ثبت دهها فرمان اجرایی در حوزه مرزها و مهاجرت است. آنطور که شفقنا به نقل از آسوشیتدپرس گفته، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، در حال آمادهسازی بیش از ۱۰۰ فرمان اجرایی از روز اول دوره دوم ریاست جمهوری خود است که به منزله یک «کمپین شوکهکننده و ترسناک» در مورد امنیت مرزها، اخراجها و دیگر اولویتهای سیاستی است.
به گزارش نفت آرا، فردا دوشنبه بیستم ژانویه، همه نگاهها به آمریکا خواهد بود که پس از برگزاری مراسم تحلیف، دونالد ترامپ مجددا به کاخ سفید باز میگردد. در همین باره و بر اساس یافتهها، ترامپ برای روز اول ریاست جمهوری خود به دنبال ثبت دهها فرمان اجرایی در حوزه مرزها و مهاجرت است. آنطور که شفقنا به نقل از آسوشیتدپرس گفته، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، در حال آمادهسازی بیش از ۱۰۰ فرمان اجرایی از روز اول دوره دوم ریاست جمهوری خود است که به منزله یک «کمپین شوکهکننده و ترسناک» در مورد امنیت مرزها، اخراجها و دیگر اولویتهای سیاستی است.
به گزارش شرق، ترامپ در جریان یک نشست خصوصی در کاپیتول هیل به سناتورهای جمهوریخواه درباره فرمانهای پیشرو خبر داده است. انتظار میرود بسیاری از اقدامات در روز تحلیف یعنی ۲۰ ژانویه آغاز شود. استفان میلر، مشاور ارشد ترامپ، برای سناتورهای جمهوری خواه تدابیر امنیتی مرزی و اجرای مهاجرت را که احتمالا زودتر آغاز میشود، تشریح کرده است. متحدان رئیسجمهور منتخب مجموعهای از دستورات اجرایی را آماده کردهاند که ترامپ میتواند به سرعت آنها را در طیف وسیعی از موضوعات امضا کند – از سرکوب مهاجران در مرز آمریکا و مکزیک گرفته تا گسترش حفاریها در نقاط مورد اختلاف و محیط زیستی. او همچنین فرمانهایی را در حوزه قوانین نیروی کار فدرال، سیاستهای جنسیتی مدارس و واکسن امضا خواهد کرد.
به گفته سناتورها، پایان دادن به ساخت دیوار مرزی آمریکا و مکزیک، ایجاد بازداشتگاههای مهاجرتی که میتوان مهاجران را تا زمان اخراج آنها در آن اسکان داد، همگی بخشی از این بسته هستند. سناتورها انتظار دارند ترامپ به بسیاری از اقدامات مرزی بین ایالات متحده و مکزیک که در دوره اول ریاست جمهوری خود اعمال شده بود، بازگردد – از جمله مواردی که مهاجران را ملزم میکند در کشورهای دیگر درخواست دهند یا در مکزیک بمانند، در حالی که ادعاهای آنها در حال بررسی است و همچنین اقدامات اجرایی گسترده برای اخراج افرادی که در حال حاضر بدون مجوز قانونی در ایالات متحده حضور دارند. در همین حال سناتور جیمز لنکفورد که مذاکرات در مورد امنیت مرزی و مهاجرت را در دور گذشته کنگره رهبری کرد، گفت که انتظار دارد تیم ترامپ در ابتدا بر روی حدود یک میلیون مهاجر که به گفته او اخیرا وارد کشور شده و مجرم شناخته شدهاند تمرکز کند. او همچنین قصد دارد روی جرائم یا افرادی که دادگاهها محکوم شده یا معلوم شده واجد شرایط اقامت در ایالات متحده نیستند، تمرکز کند.
رویکردهای ترامپ برای ایران
همزمان با گمانه زنیها پیرامون ۱۰۰ فرمان اجرایی از روز اول دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ، اخبار تأیید نشدهای هم از بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران در همان روز نخست آغاز به کار دولت جدید آمریکا حکایت دارد. این در حالی است که امیلی جاکوبز (Emily Jacobs)، خبرنگار ارشد سیاسی در نیویورک پست ۲۱ دی/ دهم ژانویه در شبکه ایکس به نقل از ترامپ مدعی شد که او برای ایران ارزوی موفقیت کرده است. سیدحسین موسویان در مقام استاد دانشگاه پرینستون آمریکا و طی یادداشتی برای «هیل» و با اشاره به راهکار مذاکره ایران و آمریکا، آرزوی موفقیت ترامپ برای تهران را با عینک مثبتی ارزیابی کرد و به باور او، «ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران برای یافتن راه حل مشکلات موجود بین دو کشوراعلام کرده است».
در مقابل خوش بینی عضو اسبق شعام (موسویان)، بلومبرگ روایتی کاملا متفاو ت دارد و در گزارشی به بررسی مواضع تیم مشاوران دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، در حوزه سیاست خارجی پرداخته است. این گزارش نشان میدهد که استراتژیهای جدیدی برای مقابله با تهران و تأثیرگذاری بر معادلات جهانی در حال تدوین است. به نوشته دنیای اقتصاد و به نقل از منابع آگاه، تیم ترامپ قصد دارد سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را احیا کند. این سیاست با اعمال بستهای گسترده از تحریمها آغاز خواهد شد که بازیگران اصلی صنعت نفت ایران را هدف قرار میدهد. انتظار میرود این تحریمها در اوایل فوریه اجرایی شوند.
در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ، اعمال چنین سیاستی منجر به کاهش چشمگیر صادرات نفت ایران شد. اکنون مشاوران ترامپ بر این باورند که بازگشت به این استراتژی میتواند فشار بیشتری بر تهران وارد کند و اهداف دولت جدید را محقق کند. این گزارش همچنین به دیگر اولویتهای سیاست خارجی تیم ترامپ پرداخته است. در موضوع جنگ اوکراین، دو رویکرد اصلی در حال بررسی است: یکی تسهیل فعالیت تولیدکنندگان نفت روسیه برای ایجاد حسن نیت و دستیابی به توافق صلح، و دیگری تشدید تحریمها علیه روسیه برای افزایش اهرمهای فشار.
با این حال، منابع بلومبرگ تأکید کردهاند که تصمیم نهایی در خصوص این استراتژیها به شخص رئیسجمهور منتخب بستگی دارد. ترامپ همچنین اعلام کرده است که دیداری با ولادیمیر پوتین در حال برنامهریزی است، که میتواند گامی در جهت پایاندادن به جنگ اوکراین باشد. در گزارش بلومبرگ همچنین به نگرانیهایی درباره تمرکز قدرت در دست افراد بسیار ثروتمند، از جمله ایلان ماسک، اشاره شده است. این موضوع در سخنرانی خداحافظی جو بایدن نیز مورد تأکید قرار گرفت، جایی که وی از تهدید دموکراسی توسط الیگارشی ثروت هشدار داد. مشاوران ترامپ معتقدند که بازگشت به سیاست فشار حداکثری علیه ایران میتواند بخشی از استراتژی کلان دولت جدید برای بازتعریف جایگاه آمریکا در صحنه جهانی باشد.