کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هشدار بنزینی مجلسی ها

دولت مراقب باشد که آبان ۹۸ را رقم نزند

22 دی 1403 ساعت 19:59

وقتی جامعه ای زیر انواع فشارهای معیشتی دیگر توانی برای نفس کشیدن نداشته باشد و تازه یک شبه با گرانی 200 برابری سوخت مهمی چون بنزین ( از 1000 تومان به 3000 تومان) مواجه شود، قاعدتا واکنشی جز آن انفجار پر از خشم نخواهد داشت.


به گزارش نفت آرا به نقل از سپاهان خبر،پنج سال و اندی از اتفاقات سال ۹۸ سپری می شود که گرانی بنزین و تبعاتش از پر حادثه ترین های آن زمان بود. عواملی چون رکود اقتصادی و تورم شدید، اصلی ترین دلایلی بود که به گفته تحلیلگران حوزه اقتصاد و جامعه باعث ایجاد آن طوفان مردمی شد. البته دراین بین، گمانه زنی هایی نیز مبنی بر تئوری توطئه علیه نظام مطرح بود، اما به ذعم جامعه شناسان و اقتصاد دانان، وقتی جامعه ای زیر انواع فشارهای معیشتی دیگر توانی برای نفس کشیدن نداشته باشد و تازه یک شبه با گرانی ۲۰۰ برابری سوخت مهمی چون بنزین ( از ۱۰۰۰ تومان به ۳۰۰۰ تومان) مواجه شود، قاعدتا واکنشی جز آن انفجار پر از خشم نخواهد داشت.
اکنون پس از گذشت نیم دهه از آن واقعه و در حالی که جامعه در این بازه زمانی تلاطم های بیشتری را تجربه کرده است، بسیاری از اهالی سیاست و اقتصاد به سکان دار دولت چهاردهم یادآوری می کنند که برای جبران کسری های بودجه ای به سمت افزایش قیمت بنزین نرود و یا حداقل از تصمیمات ناگهانی برای این گذینه صرف نظر کند.
آنچه درادامه می خوانید بخشی از تحلیل های هشدار گونه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره زمزمه های گران شدن بنزین می باشد که طی هفته های اخیر در حال تکذیب و تائید شدن است:
سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه:
دولت نباید با خلاء فکری و نوآوری در حل مشکلات کشور مواجه شود، این بسیار خطرناک است زیرا مجبور می شود که مشکلات را با فشار بر مردم رتق و فتق کند. بنابراین توصیه می شود که مثلا ارزآوری را از راههای دیگرجبران کند و به فکر گران کردن بنزین نباشد. یا اینکه برود راهکارهای مبارزه با قاچاق سوخت را اجرا کند یا به دنبال تجهیز کشور به خودروهای برقی باشد. دهها مسیر دیگر برای ناترازی ها وجود دارد و نباید دولت ساده ترین راهکار یعنی افزایش قیمت بنزین که در حقیقت فشار بر مردم است را انتخاب کند. لذا تاکید می شود که آقای پزشکیان نباید تجربه گذشته را تکرار کند، آن آسیب ها و لطمات جانی و مالی که به کشور وارد شد باید عبرتی برای این دولت باشد. نباید مقدمه و سوژه برای بیگانگان فراهم کنیم، دشمن همیشه دنبال فرصت است تا اغتشاش و ناامنی ایجاد کند. اگر خودمان زمینه را فراهم کنیم و بعد بگوئیم که مردم چنین و چنان نکنند، نباید توقع همراهیشان را داشته باشیم.
ولی داداشی نماینده گیلان:
در سال ۹۸ کشور روزهای بد اقتصادیش نسبت به قبل بیشتر شده بود و جامعه آماده انفجار بود. مردم فقط شعار شنیده بودند و خبری از اجرای وعده ها نبود بنابراین منتظر یک جرقه بودند تا دردهایشان را فریاد بزنند. و وقتی دولت وقت، نرخ ۳۰۰۰ تومانی بنزین را اعلام کرد در واقع بنزین را بر آتش پنهان خانواده ها ریخت و پیامدهایش را هم دید. مردم ایران اهل انصاف هستند و تا به حال ما و بی برنامه گی هایمان را تحمل کرده اند، لذا باید دولت فعلی از آن واقعه تاسف بار درس عبرت بگیرد. زلزله اقتصادی اجتماعی که درسال ۹۸ ایجاد شد حاصل بی تدبیری ها بود، اینکه اذهان و افکار عمومی را نادیده گرفتند. باید افزایش نرخ بنزین به صورت پلکانی انجام می شد نه اینکه یکدفعه تصمیمی بگیریم که می بایست از سالهای قبل و هرسال تغییر پیدا می کرد.
حمید رضا گودرزی نماینده الیگودرز:
متاسفانه به دلیل عدم تصمیم گیری صحیح و حساب شده حوادثی اتفاق افتاد که در ذهن دنیا ماند،س در حالی که نباید آن اتفاقات رخ می داد، اما آمدند یکدفعه قیمت بنزین را بالا بردند و هم درکشور بحران درست کردند و هم خود افزایش قیمت بنزین باعث چند برابر شدن نرخ سایر اجناس و مایحتاج مردم شد. اگر از کارشناسان خبره حوزه اقتصاد استفاده می کردند؛ با شیوه علمی و عقلانی برنامه تغییر قیمت بنزین اجرا می شد و آن همه صدمات و تلفات هم نمی دادیم. با گران شدن بنزین چقدر و چند هزار میلیارد تومان سود به دولت رسید و از آن طرف چه بحران های اقتصادی و اجتماعی و حتی سیاسی و امنیتی را برای مملکت به وجود آورد. گران شدن ناگهانی قیمت سوخت به ویژه بنزین، بازار و جو جامعه را ملتهب و آرامش کشور را برهم می زند همانطور که سال ۹۸ این اتفاق افتاد و تاوانش را هم دادیم. اگر آن موقع کارشناسان زبده می نشستند و به طور دقیق بررسی می کردند که قرار است درقبال این افزایش قیمت چند هزار میلیارد تومان سود عاید خزانه کشور شود و با آن مبلغ چه اندازه کسری بودجه برطرف می شد یا اینکه برای پرداخت یارانه به مردم صرف می شد و پرسش هایی از این دست به پاسخی منطقی می رسید، بحرانی به اسم آبان ۹۸ شکل نمی گرفت./انتهای پیام
نویسنده:دریا وفایی


کد مطلب: 16110

آدرس مطلب :
https://www.naftara.ir/fa/news/16110/دولت-مراقب-باشد-آبان-۹۸-رقم-نزند

نفت آرا
  https://www.naftara.ir