به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، صنایع شیمیایی، مواد شیمیایی مورد نیاز دیگر صنایع را برای تولید بیش از ۷۰ هزار محصول، از طریق تبدیل مواد خام به مواد مورد نیاز، تأمین میکنند. اسید سولفوریک، اتیلن، هیدروکسید سدیم، پروپیلن و نیتروژن از پرمصرف ترین مواد شیمیایی در جهان هستند. مقدار سود آوری محصولات پتروشیمی بسیار بیشتر از فروش نفت خام است و یکی از بخش هایی که ارزآوری خوبی برای ایران در زمان تحریم ها داشت، فروش تولیدات مجتمع های پتروشیمی بود. در ادامه به تحلیل بنیادی شرکت ورشکسته پتروشیمی کف با لقب داروگر خواهیم پرداخت که عملکرد همه جانبه شرکت به صورت کاملا شفاف بررسی خواهد شد.
معرفی و جایگاه شرکت
پتروشیمی جهرم یک مجتمع پتروشیمی در جهرم در زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار در مجاورت منطقه ویژه اقتصادی جهرم و بندر خشک جهرم است و در فاصله حدود ۳۵ کیلومتر از جهرم واقع شده است. این پتروشیمی بخشی از مسیر خط لوله اتیلن مرکز بوده و پلی اتیلن سبک خطی و سنگین با ظرفیت اسمی ۳۰۰ هزار تن در سال تولید خواهد کرد. ارزش
بازار سهام جهرم در بورس، مبلغ ۲۷۸ میلیارد تومان میباشد که در حال حاضر طی آخرین روز معاملاتی و در زمان نگارش مقاله، ۴۴۹ میلیون تومان ارزش معاملات دارد.
ترکیب سهامداران
شرکت مهد امید آرین با مالکیت ۲ میلیارد و ۷۰ میلیون سهم و با ۶۲.۵ درصد، بزرگ ترین سهامدار پتروشیمی جهرم است. پس از آن، شرکت پتروشیمی فیروزآباد با مالکیت ۲۸۱ میلیون سهم و با ۸.۵ درصد دومین سهامدار بزرگ شرکت میباشد که در رده سوم شرکت پتروشیمی فسا با مالکیت ۶۱ میلیون سهم و با ۱.۸ درصد قرار دارد. یک شخص حقیقی نیز با مالکیت ۴۲.۸ میلیون سهم و با ۱.۳ درصد در جایگاه چهارم از میان بزرگ ترین سهامداران شرکت قرار دارد و در آخر، شرکت بازرگانی پتروشیمی با مالکیت ۳۶ میلیون سهم و با ۱.۱ درصد آخرین سهامداران عمده شرکت پتروشیمی جهرم میباشد. مهد امید آرین، به عنوان یک شرکت سرمایه گذاری و توسعه فعالیت میکند و سرمایه گذار پروژه های بزرگی چون پالایشگاه مس سونگون و پتروشیمی است؛ همچنین دامون و شرکت مهد امید آرین در زمینه ساخت یک واحد سردخانه دو منظوره در ورزقان انجام شد.
شرکت مهد امید آرین با مالکیت ۲ میلیارد و ۷۰ میلیون سهم و با ۶۲.۵ درصد بزرگ ترین سهامدار پتروشیمی جهرم است. زیان خالص شرکت در سال ۱۴۰۱، مبلغ ۲.۳ میلیارد تومان میباشد؛ در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۰.۷ میلیارد تومان سود ثبت شده است که نسبت به سال ۱۳۹۹، ۱۴۳ درصد افزایش یافته است. سود خالص شرکت در ۹ ماهه امسال با افزایش ۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل به مبلغ ۱.۷ میلیارد تومان به ثبت رسید که نشان از عملکرد بسیار ضعیف شرکت دارد و این روند کاهشی سودسازی باید هر چه سریع تر متوقف شود.
تحلیل صورت سود و زیان
زیان خالص شرکت در سال ۱۴۰۱، مبلغ ۲.۳ میلیارد تومان میباشد؛ در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۰.۷ میلیارد تومان سود ثبت شده است که نسبت به سال ۱۳۹۹، ۱۴۳ درصد افزایش یافته است. در واقع شرکت در پایان سال مالی ۱۳۹۹، مبلغ ۴.۴ میلیارد تومان سود خالص داشته است که در سال بعدی (۱۴۰۰) این رقم سود ۱۴۳ درصد رشد را تجربه کرده و در سال ۱۴۰۱ سود کاهش یافته و تبدیل به ضرر ۲.۱ میلیارد تومانی میشود. هزینههای عمومی و اداری نیز در سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۵.۶ میلیارد تومان بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۴۸ درصد افزایش یافته است! بنظر می آید روند افزایش دستمزد مدیران، کارکنان و سایر هزینه های اداری از سودسازی شرکت بسیار بیشتر و جلوتر است. سود انباشته در پایان دوره ۵۱.۶ میلیارد تومان میباشد که نشان هنوز وضعیت بنیادی شرکت آنقدر هم بحرانی نیست و این روند کاهش سودسازی با همت مدیران، قطعا میتواند متوقف شود. سود خالص شرکت در ۹ ماهه امسال با افزایش ۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل به مبلغ ۱.۷ میلیارد تومان به ثبت رسید که نشان از عملکرد بسیار ضعیف شرکت دارد و این روند کاهشی سودسازی باید هر چه سریع تر متوقف شود. اطلاعات اصلی صورت سود و زیان در جدول زیر آمده است و ارقام به میلیارد تومان هستند و بازدهی قیمت به درصد نوشته شده است