به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، غلامرضا کمالی در حاشیه نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان به خبرنگار شانا گفت: نخستین چاه شرکت بهرهبرداری گچساران سال ۱۳۰۴ شمسی حفاری و نخستین کارخانه بهرهبرداری در مجموعه گچساران یک، سال ۱۳۲۲ با ظرفیت اسمی ۲۴۵ هزار بشکه در روز احداث و عملیاتی شد.
وی با اشاره به محصولات تولیدی این شرکت افزود: نفت خام، گاز، گاز مایع و نفتا چهار محصولی است که شرکت نفت و گاز گچساران تولید میکند. این شرکت در گسترهای به عرض ۱۵۰ کیلومتر و طول ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلومتر در محدوده چهار استان فارس، خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد فعالیت میکند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری گچساران ادامه داد: مرکزیت شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران، شهرستان گچساران است و این شرکت یکی از پنج شرکت زیرمجموعه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با ۲۳ میدان نفتی است که هماکنون ۱۶ میدان آن فعال است، همچنین ۸۵۷ حلقه چاه و ۱۰۵ مجموعه تفکیکگر در کنار چاهها داریم که به هرکدام از این تفکیکگرها تعداد قابلتوجهی چاه متصل است.
کمالی با بیان اینکه شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران دارای بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خط لوله نفت در قطرهای ۴ تا ۵۲ اینچ است و بیشک نگهداری از این تجهیزات و خطوط لوله نیازمند تلاشی بیوقفه و با دقت بالا است، ادامه داد: همچنین حدود ۱۰ هزار کیلومتر جاده دسترسی به چاهها و تأسیسات با بیش از ۵۹ تأسیسات صنعتی مهم در این شرکت وجود دارد که شامل ۱۰ واحد بهرهبرداری، ۷ واحد نمکزدایی، ۹ ایستگاه تقویت فشار ضعیف گاز و سه ایستگاه گاز مایع و... است.
تولید نفت در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران رسیدن به سقف رسید
وی با بیان اینکه تولید شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران در مقطعی از زمان به حداقل ممکن رسیده بود، گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با همت و دیپلماسی مثبت و مؤثر وزیر نفت و اقدامهای اصولی و راهبردی وزارت نفت، این شرکت توانست به سقف تولید پیش از کاهش تکلیفی دست یابد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه بیش از ۷۵ درصد کالای مورد نیاز صنعت نفت از داخل کشور و شرکتهای دانشبنیان تأمین میشود، افزود: همچنین سال ۱۴۰۲ بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ کالا با برآورد مالی ۶۶۸ میلیارد ریال از سوی شرکت گچساران تأمین شد.
کمالی ادامه داد: شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران در مقایسه با پارسال رشد بیش از ۵۰ درصدی در تأمین کالا داشته که این روند به این معناست که این شرکت برای افزایش تولید و رسیدن به برنامه تولیدی مورد نظر در حال برداشتن گامهایی بلند است.
وی تأکید کرد: با توجه به برنامهها و سیاستگذاریهای وزارت نفت، باید ظرفیتهای تولید حداکثری افزایش یابد و تأمین کالا، تعمیر و نوسازی ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز، از اصلیترین اقدامها در تحقق این خواسته است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه بخشی از کالاهای مورد نیاز این شرکت از سوی ستاد شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و بخشی دیگر نیز از سوی خود همکاران تأمین میشود، افزود: شرکتهای تولیدکننده و دانشبنیان متناسب با نیاز شرکتهای تولیدی فعالیت میکنند.
کمالی با بیان اینکه جمعآوری گازهای همراه از سیاستگذاریهای کلاگازهای ارسالی به مشعلها محقق میشود، بنابراین دستیابی به این مقصود با استفاده از بهترین راهکارهای تخصصی و علمی بهصورت مستمر و از مبادی مختلف در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه سه وظیفه اساسی در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران تعریف شده است، تصریح کرد: رسالت نخست و اصلی ما تولید نفت و گاز کشور، وظیفه دوم رسیدگی به کارکنان و خانوادههای آنها و وظیفه سوم توجه به ولینعمتان خودمان در محیط پیرامونی یعنی مردم با شرافت است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران با اشاره به نیروی انسانی در این شرکت افزود: هماکنون این شرکت ۶ هزار و ۲۰۰ نیرو فعال دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۵۵۰ نیروی رسمی و هزار و ۵۰ نیروی قراردادی و بقیه ارکان ثالث هستند که در مجموع بعد از اضافه شدن نیروهای مشمول بند «و» و «د»، تعداد نیروهای رسمی به حدود ۳ هزار و ۵۵۰ نفر خواهد رسید.
اجرای مسئولیتهای اجتماعی زمینه ساز امنیت پایدار تولید
کمالی با تأکید بر اینکه بخش اعظمی از امنیت پایدار تولید در بخش مسئولیتهای اجتماعی محقق میشود، بیان کرد: زمینه مسئولیت اجتماعی در ارتباط با افرادی است که در محیط پیرامون ما زندگی میکنند و آلایندگیهای تولیدشده از نفت و گاز زندگیشان را تحت تأثیر قرار میدهد، همچنین مبحث اصلی در محیط پیرامون بحث بیکاری است و اعتقاد ما این است که سرمایهگذاری باید بهگونهای باشد که سبب ایجاد اشتغال پایدار شود.
وی با تأکید بر اینکه شرکت نفت و گاز گچساران یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه مسئولیت اجتماعی است، بیان کرد: در روش استفاده از مقدورات، از پارسال تاکنون حدود ۲ هزار و ۱۰۰ درخواست پاسخ داده شده که در این زمینه حدود ۱۸۰ میلیارد تومان هزینهیابی منتج از واگذاری ماشینآلات و سایر اقدامها محاسبه شده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه بخشی از خوراک پتروشیمیها و پالایشگاهها از طریق شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران تأمین میشود، افزود: در این مسیر با همه وجود تلاش میکنیم و با اقدامهای در دست انجام شرایط را بهینهتر و ناامیدی دشمنان را افزون خواهیم کرد.
کمالی با اشاره به افزایش تولید شرکت بهرهبرداری گچساران در چند سال اخیر گفت: مهمترین علل افزایش تولید در دولت سیزدهم راهبرد تدوینشده در این دولت، سیاستگذاریهای صادقانه وزارت نفت و آمادگی نیروهای فنی در شرکتهای بهرهبردار است که سبب بازگشت دوباره تأسیسات به مدار شد، بهگونهای که بخشهای تعمیراتی هماکنون بهصورت شبانهروزی فعالیت میکنند.
وی با اشاره به رقم تولید گفت: در این شرکت تولید نفت و گاز و دیگر میعانات گازی مطابق سیاستگذاریها و برنامههای تدوینشده از سوی سیاستگذاران بالادستی انجام میشود و خوشحالیم که در مسیر قابل قبولی حرکت میکنیم.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران با اشاره به اینکه ۱۳۱ عملیات توپکرانی به مقدار ۲ هزار و ۴۸۴ کیلومتر تا پایان سال ۱۴۰۱ و ۱۴۱ عملیات توپکرانی به مقدار ۲ هزار و ۳۶ کیلومترمربع از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون انجام دادهایم، افزود: عملیات ضخامتسنجی لوله به مقدار ۲ میلیون و ۱۹۱ هزار و ۹۷۲ دسیمتر مربع در ۷۹ هزار و ۶۹۷ محل از ابتدای شهریور سال ۱۴۰۰ تاکنون انجامشده است، همچنین ۳۷۰ موضع در عملیات ضخامتسنجی دارای اشکال بوده که ۳۴۰ موضع از آن رفع اشکال شده که این اقدامها در پیشگیری از حوادث بسیار مؤثر است.
کمالی یادآور شد: حوزه آتشنشانی شرکت نفت و گاز گچساران حدود ۲۰۰ آتش را در سال ۱۴۰۲ مهار کرد که بیشتر آنها مربوط به محیط پیرامونی بود و این شرکت نقش مؤثری در کمک به مردم و ممانعت از ضرر و زیان به آنها ایفا کرد.
هزار کیلومتر عملیات ایمنسازی خطوط لوله در دولت سیزدهم
وی با اشاره به ایمنسازی در بخش خطوط لوله گفت: حدود هزار کیلومتر عملیات ایمنسازی در دولت سیزدهم انجام شد که ۵۴۵ کیلومتر از این عملیات تا پایان سال ۱۴۰۱ و مابقی آن از ابتدای سال ۱۴۰۲ تکمیل شده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران تصریح کرد: مهمترین چالش در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران چالش نیروی انسانی است که علت اصلی این مشکل برگزار نکردن بهموقع آزمونها در جذب نیروهای فنی است، بهگونهای که هماکنون حدود یکپنجم سمتهای پایه رسمی سازمان با کمبود نیرو در بخش فنی بهدلایل مختلف مانند بازنشسته شدن، فوت یا ترک شغل روبهرو است، از این رو فشار کار روی نیروهای موجود افزایش یافته و آنها را با فرسودگی و عدم تمرکز مواجه کرده است.
کمالی با بیان اینکه انسان با انگیزه با وجود همه محدودیتها راهگشاست، تأکید کرد: باید به نیروهای در حال رزم جبهه اقتصادی توجه بیشتری شود تا این نیروها با انگیزه مضاعف بتوانند روز به روز بر افتخارات این سرزمین بیفزایند.
انتهای پیام/.