به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، مجید چگنی در حاشیه آیین امضای توافقنامه همکاری مشترک بین شرکت ملی گاز ایران و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران گفت: موضوع این توافقنامه ۱۲ گروه کالای راهبردی به ارزش بیش از ۵۰۰ میلیون دلار است و امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم بیشتر این کالاها تولید شوند و هدفگذاری این شرکت سرمایهگذاری تا سقف ۲ میلیارد دلار در حوزه دانشبنیان برای سالهای آینده است.
وی افزود: وزارت نفت جزو وزارتخانههای پیشرو در حوزه دانشبنیان است و به تبع آن شرکت ملی گاز ایران در این حوزه در سالهای گذشته اقدامهای مطلوبی را انجام داده است.
معاون وزیر نفت در امور گاز ادامه داد: در این زمینه اقلام و تجهیزات بسیار مهمی را در حوزه صنعت گاز بومی کردهایم و این روند ادامه دارد که با امضای این توافقنامه این اقدامها شتاب میگیرد و امیدواریم تعهد خود را عملی کنیم.
چگنی با اشاره به اینکه ظرفیت هوشمندسازی کنتورهای گاز در داخل کشور وجود دارد، تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان داخلی در ساخت این کنتورها فعال هستند که در هوشمندسازی نظام توزیع گاز از آنها استفاده می شود.
وی با بیان اینکه ناترازی گاز در کشور وجود دارد، افزود: همه تلاش وزارت نفت آن است تا با انجام پروژههای جدید این ناترازی را کاهش دهد، البته حجم ناترازی از پارسال کمتر است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین اظهار کرد: با توجه به توافق بین ترکمنستان و آذربایجان سوآپ گاز بهطور موقت قطع شده است و با توجه به مذاکراتی که در حال انجام است، بهزودی برقرار میشود؛ مقدار سوآپ هم حدود ۵ میلیون مترمکعب گاز در روز بود.
انتهای پیام/.