به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، جلیل سالاری در نخستین نشست مشاوران و دبیران مسئولیت اجتماعی صنعت نفت که در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی برگزار شد، با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با همه مردم در ارتباط است، افزود: در همه زمینههای حملونقل و توزیع نوع کارکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران خدماترسانی است.
وی ادامه داد: اگر خوب عمل کنیم زمینه اجرای مسئولیتهای اجتماعی فراهم میشود و باید در اجرای پروژهها از ظرفیت نیروهای انسانی بومی استفاده کنیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ابتدا باید توانمندسازی انجام شود، گفت: با این اقدام به نیروهای بومی و شرکتهای دانشبنیان در مسیر اشتغال و خوداتکایی کمک میشود.
سالاری تأکید کرد: برای اشتغال و کارآفرینی باید ظرفیت ایجاد کنیم و در اجرای پروژهها از شرکتهای دانشبنیان و نیروهای بومی استفاده شود.
وی با بیان اینکه افراد در کارگاههای موجود باید آموزش ببینند و توانمند شوند تا در آینده به حوزه تعمیرات اساسی و ساخت پروژهها وارد شوند، افزود: در راستای مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت، امنیت شغلی و اشتغالآفرینی ایجاد کردهایم و توانمندسازی شکل گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: در محیط زیست نیز باید با برنامه وارد شویم و زیرساختها را در نظر بگیریم.
سالاری با اشاره به اینکه فلرینگ در پالایشگاهها متوقف شده و مشعل پالایشگاههای کشور خاموش شده است، گفت: همچنین عوارض آلایندگی را در شرکتهای پالایشی کاهش دادهایم. از سوی دیگر کیفیسازی محصولات، بهینهسازی مصرف انرژی و توسعه زنجیره ارزش به نوعی حرکت در راستای مسئولیتهای اجتماعی در صنعت نفت است.
وی با تأکید بر اینکه افزون بر این اقدامها، در مناطق نفتی فعالیتهایی در جهت ایفای مسئولیتهای اجتماعی انجام شده است، افزود: با همکای شرکتهای دانشبنیان در حوزه بومیسازی و تولید دانشفنی، فرآیند اشتغال را در کشور توسعه دادیم و ظرفیتها را عملیاتی کردیم.
معاون وزیر نفت ادامه داد: در بودجه سنواتی و مجامع شرکتهای پالایشی مبالغی را برای انجام مسئولیتهای اجتماعی در نظر میگیریم که باید اولویتبندی شود.
سالاری با اشاره به اینکه باید مردم را وارد فعالیت مسئولیتهای اجتماعی کنیم، گفت: با این اقدامها مولدسازی در کشور اتفاق میافتد.
وی تصریح کرد: در همین زمینه ۱.۶ میلیون قلم کالا از ایران به ونزوئلا برای نوسازی پالایشگاههای فراسرزمینی صادر شد که باعث تحرک میان سازندگان ایرانی، اعتمادسازی و استانداردسازی محصولات ایرانی است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: صنعت نفت در مناطق محروم توسعه یافته است، ابتدای کار نیروی انسانی بومی متخصص وجود نداشت، اما اکنون باید از همه مجموعهها و ظرفیتهای کل کشور استفاده کنیم و بر اساس مقتضیات مناطق نفتی آنها را بسنجیم.
سالاری با اشاره به اینکه ۲۰ میلیارد تومان هزینه شد تا ۲ میلیون تن قیر را به مناطق روستایی بدهیم، ادامه داد: این اقدامها نیز ایفای مسئولیتهای اجتماعی پنهان بهشمار میرود.
وی با تأکید بر اینکه در تولید دانش فنی، تجهیزات، مواد شیمیایی و کاتالیست اتفاقهای مثبتی در کشور افتاده است، گفت: بسیاری از این موارد که تا پیش از این به کشور وارد می شد، اکنون در قالب ساخت بار اول در کشور بومی شده که زمینه اشتغال و کار دانشبنیانی است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: مسئولیتهای اجتماعی را باید فراگیر تعریف کنیم، زیرا صنعت نفت گسترده است.
سالاری به موضوع امنیت انرژی و اهمیت آن در کشور اشاره کرد و افزود: این در حالی است که با توجه به سیاستهای اصل ۴۴ اغلب شرکتهای پالایشی در کشور خصوصی و مردمیسازی شدهاند.
وی با تأکید بر اینکه در مسئولیت اجتماعی تنها سود اهمیت ندارد و وظایف اجتماعی مورد توجه است، ادامه داد: کمبود آب یکی از چالشها در کشور است و از همین رو با توجه به مسئولیت اجتماعی شرکتها، حدود ۷۰ درصد شرکتهای پالایشی به سمت استفاده از آبهای خاکستری رفتهاند.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: در گذشته همه شرکتهای پالایشی آلاینده بودند، اما امروز اغلب این شرکتها، شرکتهای سبز هستند که در قالب مسئولیتهای اجتماعی انجام شده است.
سالاری با اشاره به اینکه کیفیسازی فرآوردههای نفتی نیز بهنوعی ایفای نقش مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت است، گفت: با این اقدام شاخصهای زیست محیطی در صنعت پالایش رعایت میشود.
وی با بیان اینکه حوزه مسئولیت اجتماعی به موازات بودجههای سنواتی باید اولویتبندی شود، افزود: پروژهها باید پیوست محیط زیستی، مسئولیت اجتماعی و اچاسئی داشته باشند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اظهار کرد: وزارت نفت در حفظ محیط زیست و ساخت بار اول رتبه نخست را داشته است.
انتهای پیام/.