به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، رضا نوشادی در نشست هماندیشی با مدیرانعامل شرکتهای اکتشاف و تولید داخلی پیرامون صدور پروانههای اکتشاف و تولید با اشاره به تاریخچه صنعت نفت اظهار کرد: تا پیش از انقلاب حتی نمیتوانستیم یک بشکه نفت را بدون حضور خارجیها تولید کنیم.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب بهتدریج توانستیم در مسیر خودکفایی گام برداریم، ادامه داد: از دهه ۷۰ مهندسی تفصیلی را آغاز کردیم و مطالعات پایه را ادامه دادیم و از دهه ۸۰ اوج تولید داخل را شاهدیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه اکنون ایستگاههای تقویت فشار را با بالای ۹۰ درصد تولید داخل میسازیم، گفت: ما امروز بهدنبال راهحلهای ویژه هستیم و در کشور طولانیترین حفاری افقی را با قطر ۲۰ اینچ انجام میدهیم.
نوشادی با اشاره به اینکه سال ۸۹ و همزمان با تحریمهای شدید علیه صنعت نفت ایران، تولید روزانه گاز ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود، افزود: اکنون تولید روزانه گاز شیرین را به ۸۵۰ میلیون مترمکعب رساندهایم.
وی با تأکید بر اینکه باید در چارچوب هر قراردادی بتوانیم منافع ملی را تعریف کنیم، گفت: بزرگترین مانع نفت و گاز در کشور پول و سرمایه است و هر اقدامی که بتواند سرمایه را وارد صنعت نفت کند خیر است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: شرکتهای اکتشاف و تولید باید بتوانند با بخشهای مختلف برای حضور فعال در صنعت نفت مذاکره کنند، اگر شرایط رقابتی ایجاد کنیم، توسعه با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
نوشادی با اشاره به اینکه ایران را کشور نفتی میدانیم و این در حالی است که روزانه ظرفیت تولید ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت در کشور وجود دارد، گفت: ایران کشور گازی است، زیرا ارزش حرارتی گاز تولیدی در کشور معادل ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز میشود.
انتهای پیام/.