از جزییات نامه هیات تطبیق به دولت اطلاعی نداریم/پرونده خوراک۷ هزار تومانی بسته می شود؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، ۴ روز پیش بود که محسن علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس و اوراق بهادار از ابطال مصوبه تعیین نرخ خوراک صنایع و پتروشیمی ها در هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین خبر داد. حالا در شرایطی که خبر رسیده که دولت ایرادات مطرح شده از سوی هیات تطبیق را برطرف کرده اما فعالین صنعت پتروشیمی هیچ اطلاعی از جزییات جدید قیمت خوراک ندارند.
احمد مهدوی ابهری رییس انجمن کارفرمایی پتروشیمی ایران در گفتگو با
بازار درباره جزییات مربوط به تغییر قیمت خوراک می گوید: نامه هیات تطبیق مصوبات دولت با قانون به دولت در مورد افزایش قیمت خوراک به ۷ هزار تومان محرمانه بوده و ما هیچ اطلاعی از جزییات آن نداریم.
او همچنین درباره اینکه این مصوبه از کی اجرایی خواهد شد، ادامه داد: ما خود هم نمی دانیم که آیا مصوبه قبلی دولت در مورد خوراک ۷ هزار تومانی کاملا باطل شده یا اینکه دولت مجاز به اصلاح آن بوده یا اینکه قرار است فرمولی برای آن تعیین شود.؟ حتی در پیگیری هایی که از نمایندگان مجلس هم داشتیم آنها هم نسبت به این مساله ابراز بی اطلاعی کردند.
رییس انجمن کارفرمایی پتروشیمی ایران همچنین با بیان اینکه تعیین نرخ ثابت برای خوراک مخل کسب و کار بوده و باعث خروج سرمایه گذاران از این حوزه می شود، ادامه داد: برخی مدعی اند که فعالین صنعت پتروشیمی در گذشته خود نیز با فرمول تعیین شده برای قیمت خوراک مخالفت کرده بودند. اما داستان از این قرار نیست. در زمان شروع جنگ روسیه و اوکراین قیمت گاز در اروپا به یکباره به ۳ یورو افزایش پیدا کرد. از آنجایی که قیمت خوراک ما متاثر از قیمت گاز در هاب اروپا بود، قیمت ها در ایران به یکباره افزایش زیادی را تجربه کرد و به نرخ عجیب و غریبی رسیدیم. این در حالی است که که اروپا خود تولید کننده گاز نبوده و قیمت در این
بازار می تواند یکی از فاکتورهای اصلی تعیین قیمت در کشوری که دارنده ذخایر گازی عظیمی است، باشد.
او ادامه داد: بر همین اساس مقرر شد که سقف قیمت خوراک در کشور ما ۵ هزار تومان باشد. اما تعیین سقف قیمت به این معنای تک عددی بودن قیمت خوراک نبود.
مهدوی ابهری همچنین گفت: بر اساس آنچه اعلام شده افزایش قیمت خوراک ۵۶ همت روی درآمدهای دولت می تواند تاثیر داشته باشد، دولت می توانست به جای این کار این بودجه را از ردیف های دیگری درآمدی تامین کرده و اجازه دهد که فرمول مشخصی برای بهای خوراک پتروشیمی ها تعیین شود.
او همچنین با اشاره به انتخاب عنوان رشد تولید، مهار تورم برای امسال، گفت: افزایش قیمت خوراک می تواند عاملی برای افزایش قیمت تولید باشد چراکه اکنون قیمت خوراک ۷ هزار تومانی با احتساب عوارض به ۸۵۰۰ تومان و سوخت نیز از ۳ هزار تومان به ۵ هزار تومان رسیده و جدای از اینکه فعالیت با این قیمت ها برای بسیاری از واحدهای متانولی و اوره سازان ممکن نیست، هزینه های بسیاری از واحدها نیز افزایش چشم گیری را تجربه خواهد کرد.
خسارت ۳ هزار میلیاردی افزایش قیمت خوراک به سهامداران بازار سرمایه
گفتنی است انتشار بخشنامه افزایش نرخ خوراک از یک ماه گذشته بازار سرمایه را دچار نوساتی کرد؛ به طوری که شاخص کل بورس حتی به کانال یک میلیون واحد برگشت، موضوعی که باعث شد پرونده نرخ خوراک دوباره باز شده و تصمیم گیران برای تعدیل نرخ ها دور هم جمع شوند. بر اساس آنچه علیرضا سلیمی نماینده مجلس گفته بود که تصمیمات دولت در زمینه نرخ خوراک باعث شد تا ۳هزار میلیارد به سهامداران خسارت وارد شود.
رییس انجمن کارفرمایی پتروشیمی در اینباره می گوید: به دلیل موجی که ایجاد شده بود، بسیاری از سرمایه گذاران بازار سرمایه و صاحبان کسب و کار به نوعی به دولت بی اعتماد شده بودند. بسیاری هم تصمیمات خلق الساعه دولت را به معنی بی ثباتی اقتصاد می دانستند. همین مساله باعث شده که اثر روانی منفی خبر افزایش قیمت خوراک بیش از اثر واقعی آن باشد.
انتهای پیام/.