به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا،پس از کش و قوس های فراوان "محسن بختیار" معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو به عنوان سفیر جدید ایران در چین منصوب و جایگزین محمد کشاورززاده شده است.
در غیاب توافقات بینالمللی به نظر میرسید که مجموعه مقامات نظام به دنبال گماردن دیپلماتی متبحر و شایسته در این سمت بود اما با وجود نامهای شنیده شده ترس آن می رفت که اینبار نیز منافع جناحی و زدو بندهای سیاسی درون دولت بر مصالح کشور ترجیح داده شود.
کارشناسان یکی از مهمترین عامل در عدم انتخاب علی عسکری را کارنامه ناموفق در مدیریتهای قبلی واگذار شده عدم آشنایی به اصول دیپلماسی ،نداشتن شناخت از معادلات نظام در عرصه بین الملل به او عنوان کردند.
علی عسگری مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس است که پیش از این ۵ سال در قامت رئیس سازمان صدا و سیما در رسانه ملی حضور داشت. ۵ سالی که از دیدگاه محمد سرافراز رئیس اسبق سازمان صدا و سیما «هیچ نقشه راهی» برای آن نداشت. بازه زمانی که در آن برخورد یکسویه با منتقدان و مخالفان به رویه جاری بر سازمان صدا و سیما تبدیل شد و تا آنجا پیش رفت که در قبال انتقاد صورت گرفته از عملکرد افراد و شخصیت ها اجازهای برای حضور یا انعکاس نظراتشان در رسانه ملی داده نمیشد و برخورد غیرمنصفانه با برخی از چهره ها، بهویژه برخورد حذفی با آنها در دستور کار صدا و سیما قرار گرفت.
عسگری که دوران حضور در سازمان صداوسیما با انتقادات زیادی به جهت عملکردش مواجه بود در دی ماه ۱۴۰۰، به عنوان مدیرعامل بزرگترین شرکت بازار سهام ایران انتخاب شد و این امر نیز موجب ایجاد تشویش و نگرانی بیشتر سهامداران بورس را فراهم آورد.
منتقدان با هشتگهای اعتراضی خواستار لغو حکم او شدهاند و این پرسش را مطرح کردند که چگونه فردی با سابقه ریاست سازمان صداوسیما به یکباره در قامت مدیرعامل یک شرکت پتروشیمی ظاهر میشود؟ جالب است حتی در این میان علی اکبر رائفی پور، از جنجالیترین شخصیتهای این روزهای فضای مجازی هم با انتشار توئیتی در واکنش به انتصاب عسگری نوشت: «واقعاً نمیتونم ببینم با یک سری انتصابات عجیب مملکت رو فنا بدن. ربط علی عسگری به پتروشیمی چیه؟ میدونید تو این شرایط و اوضاع با یک اشتباه چه بر سر بورس میاد؟ »
هلدینگ خلیجفارس مجموعهای با سهم ۵۷ درصدی دولت است که بیشترین صادرات نفتی ایران توسط آن انجام میشود. این مجموعه رقیب «سابیک عربستان» به عنوان نخستین مجموعه پتروشیمی در خاورمیانه است و بر اساس رتبهبندی ICIS (موسسه بین الملل فعال در حوزه صنعت پتروشیمی است) هم، دومین شرکت پتروشیمی خاورمیانه شناخته میشود.
میزان سرمایهگذاری هلدینگ خلیج فارس در صنعت پتروشیمی۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار عنوان شده که از این حیث در رتبه پنجم جهان قرار گرفته است. تمامی این آمار و اطلاعات بیانگر میزان حساسیت گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس است و با عنایت به این موضوع که با وجود گذشت یکسال از آغاز به کار عسگری در بزرگترین هلدینگ صنعتی کشور هنوز عملکرد خاصی که بتواند نشانگر توفیق او در به سامان رساندن برنامههای این هلدینگ باشد مشاهده نشده، معلوم نیست بر چه اساسی برخی از مقامات کشور اصرار بر انتصاب او به عنوان سفیر ایران در یکی از تأثیرگذارترین سفارت خانههای کشور داشتند؟
سفارت خانهای که در وانفسای افزایش روابط پکن با اعراب و سرازیر شدن نفت روسیه به چین و قبضه کردن جایگاه ایران در بازارهای جهانی از سوی کشورهای به اصطلاح دوست، میتواند نقشی تأثیرگذار، حداقل در تثبت جایگاه فعلی نفت ایران در بازارهای چین داشته باشد. البته نه با حضور فردی ناآگاه به اصول دیپلماسی که بنا بر ملاحظات سیاسی راهی پکن شده باشد.
خوشبختانه مدیرعامل سیمایی صنایع پتروشیمی خلیج فارس با دست رد نظام مواجه شد و در مسیر پکن شکست خورد.
انتهای پیام./